Reteta de gogosi pufoase: Care sunt ingredientele si care este modul de preparare
Reteta de gogosi pufoase, cuvinte foarte des intalnire pe internet in zilele acestea de toamna friguroasa. Nimic nu este mai bun seara, dupa o zi agitata, ca un pahar de vin rosu si doua gogosi pufoase pline de zahar.
Acestea fiind spuse, discutam astazi despre reteta de gogosi pufoase. Haide sa vedem care sunt ingredientele si care este modul de preparare al gogosilor pufoase.
Ingrediente reteta gogosi pufoase
200 ml lapte
50 g unt
10 g drojdie
500 gr faina
1 ou
3 linguri de zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un praf de sare
zahar pudra
500 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare reteta gogosi pufoase
Inainte de toate se pregateste maiaua din drojdie, dintr-o jumatate de lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut si 5 linguri de faina. Dupa ce ai lasat-o sa creasca circa 20 de minute la cald, se purcede la pregatirea minunatului desert. Mai intai se incalzeste restul laptelui cat sa se topeasca zaharul. Dupa ce s-a racit, se adauga vanilia, iar, in paralel, intr-un castron se pune faina, se adauga maiaua, laptele caldut, oul batut, untul topit, sarea si coaja rasa de lamaie.
Aluatul se framanta pana cand se omogenizeaza tot continutul, dupa care se adauga uleiul si se ma framanta inca 10 minute. Aluatul trebuie sa se desprinda de pe peretului vasului si atunci stii ca este suficient framantat. Circa 60 de minute, pana isi dubleaza volumul, aluatul se lasa la crescut, la cald. Urmatorul pas este formarea gogosilor. Acestea se taie dintr-o foaie de 5-6 mm grosime intinsa din aluatul crescut. Gogosile taiate cu paharul se lasa la crescut aproximativ 30 de minute, dupa care se lasa la prajit pe ambele parti, in ulei incins. Gogosile prajite se scot pe un servetel de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit si dupa ce s-au racit, le pudrezi cu zahar.